Ons vorige woonschip Anna Koosje

ENI_02308403_ANNA_KOOSJE_(01)

 

Ons eerste schip

Passie voor varen. Tot rust komen op het water. Dat gevoel wilde ik elke dag ervaren en zo ontstond de verkenning naar wonen op het water. Ik ben met mijn vriendin naar geschikte schepen gaan zoeken en bij mensen gaan kijken en parten om een beeld te krijgen hoe je op het water zou kunnen wonen. Veel schepen die we zagen vonden we als landrotten wel erg klein van binnen en ook aan de soms klassieke betimmering moesten we wennen.

Uiteindelijk werden we verliefd op een historische Luxe Motor van 28,5 meter: de Anna Koosje. (De Anna Koosje in de schepengalerij van de LVBHB). Na 3 jaar werd het schip in verband met gezinsuitbreiding wat aan de krappe kant en hebben we haar verkocht. Ze vaart nu met de nieuwe eigenaren op haar oude dag heerlijk de rivieren af in Nederland en heeft in de zomer van 2012 een lange reis gemaakt naar Odessa (Oekraïne).

Zie hier een paar andere foto's van de Anna Koosje gespot onderweg in Nederland. In 2015 is ze weer verkocht en het laatste wat ik hoorde is dat ze in de museumhaven van Raamsdonkveer gaat liggen als woonschip.