Projecten particulieren

Projecten particulieren omvatten grootschalige projecten voor meerdere woonschepen of woonboten/waterwoningen.

Er wordt een nieuwe buurt en/ of community gecreëerd. Helaas blijkt het in deze tijd lastig om dit soort projecten van de grond te krijgen, terwijl er wel veel kansen voor zijn. Overheden zijn alleen vaak wat huiverig voor dit soort ontwikkelingen. Ik doe mijn best om dit soort projecten wel van de grond te krijgen!

Nieuwe woonschepenhaven in Amsterdam

200- 2

Er komt een nieuwe woonschepenhaven in Amsterdam. Aan de Cas Oorthuyskade op Ijburg worden 34 nieuwe ligplaatsen gerealiseerd. Het project heet Waterwonen Amsterdam. Dit is een unieke kans. Het is nog nooit gebeurt dat er in één keer zoveel nieuwe ligplaatsen voor woonschepen op de markt zijn gekomen. Bijzondere elementen aan dit plan zijn, de steiger (incl. toegangshuisjes) zijn in eigendom van de vereniging van eigenaren, de steiger is verder afsluitbaar en er mogen grote (40m. lang, 6,6m. breed en 5,5m. hoog) woonschepen liggen. De ligplaatsen liggen fantastisch op de zon en mocht je varen met je schip dan kun je zo het Markermeer op varen. Mocht je interesse hebben om zo te wonen, dan is de volgende stap het zoeken van een geschikt schip en hierbij kan ik je als waterloft.nl helpen. Zowel met het zoeken van het schip (en de aankoop), het ontwerp, het uitdenken van de techniek, selectie van de werf als ook de bouwbegeleiding. Waterloft.nl heeft op dit moment de volgende opties voor deze woonschepenhaven:

Lange Jolie (ons eigen woonschip: een ingekorte kempenaar)

Zijaanzichten Jolie

Verbouwing van dit mooie motorkastje

Schermafbeelding 2014-08-04 om 11.28.25

Verbouwing van dit mooie motorkastje

Festina-lente-833545

 

De kempenaar (zoals de Jolie) is misschien wel het  meest interessant qua type schip om te verbouwen. Met name de holte (hoogte onder gangboord) is goed bij dit type schepen. Er zijn vele kempenaars te koop. Ik kan je helpen in deze zoektocht (lang niet alle schepen staan op Internet).

Ook een verbouwing van een spits of luxe motor, passagiersschip en andere typen is een optie. Echt zeegaande schepen (en dus diepstekend) zijn vanwege de diepte ter plekke lastig. Qua passagiersschip is onderstaand schip een mooie optie (alleen helaas nog wel wat prijzig).

59127Urk1

Het bepalen van het voor jou meest geschikte schip qua grootte, ruimtebeleving en budget kunnen we het best doen in een gesprek. Mail me voor het maken van een afspraak op de Jolie of op mijn kantoor in Amsterdam


Woonschepenhaven in Rotterdam

In de Rotterdamse stadshavens (Merwede Vierhavens) komt hopelijk een mooie woonschepenhaven.

Type haven voor woonschepen
Locatie Fruithaven in Rotterdam
Locatie klik hier voor de locatie in google maps
Mogelijkheden allerlei typen stalen woonschepen
Bijzonderheden de woonschepenhaven is een middel om de transformatie van een gebied voor elkaar te krijgen
Status onbekend
Blogs blog op waterloft.nl
Link naar verkoopwebsite dit is een project van Roel Bosch van DKV architecten. Mail hem voor meer informatie.

rotterdam roel bosch plan dkv architecten


Droomschepenhaven in Amsterdam

De droomschepenhaven in Amsterdam is zoals de titel al aangeeft mijn droom om te realiseren!

Type haven voor bijzondere woonschepen
Locatie Cruquiusweggebied in Amsterdam
Mogelijkheden allerlei typen stalen woonschepen
Bijzonderheden een ander type woonschepenhaven, die een eigen community vormt. Het is een combinatie van wonen en werken
Status Begin 2013 is het initiatief ingeleverd bij het stadsdeel, begin juli is er een besluit gevallen over dit initiatief. Helaas is het een negatief besluit en dit heeft mij zeer verrast. Ik ben nog aan het nadenken over het vervolg.
Locatie klik hier voor de locatie in google maps
Link naar verkoopwebsite dit is mijn eigen project, zie deze link voor meer informatie over het algemene concept. Of neem contact met mij op om te overleggen over de mogelijkheden!

vogelvlucht impressie woonschepenhaven

 


This post is also available in: Engels

Top