2014-11-28 13.15.54

Koop een woonschip

Advies bij het kopen van een woonschip

Overweeg je de aankoop van een woonschip? Wees je ervan bewust dat er heel wat specifieke kennis aan te pas komt: is het vlak goed? Hoe zit het met de techniek van het schip en is het toekomstproof? Mocht het verbouwd moeten worden: is dat mogelijk en wat zijn de kosten? Is het schip duurzaam in zijn energieverbruik?

Ik kan je helpen met het onderzoeken van al deze aspecten. Door jarenlange ervaring weet ik waar ik op moet letten, kan ik je bijstaan in technische verhandelingen en je helpen bij het concretiseren van je wensen. Tijdens het bekijken van schepen wijs ik je op de belangrijke dingen en heel handig: ik spreek de taal van de verkopende partij. 

Klanten zijn goed geholpen met mijn expertise, door mijn andere kijk op een schip of project. Dat verrast en inspireert. 

Betaling voor mijn uren gebeurt op basis van een vooraf afgesproken uurtarief. Ik reken in sommige gevallen een paar uur voor het bezoek waarna we mijn bevindingen samen doorspreken. Ook kan ik mijn conclusies ook op papier zetten, het is maar net waar de voorkeur naar uitgaat. Mail mij om mee te gaan naar je droomschip!

Hier kun je mij voor inschakelen

  • een second opinion over de kwaliteit van het woonschip (duurzaamheid, verbouwingsopties etc.)
  • inzicht in de mogelijkheden van vervanging van het schip
  • een verbouwingsplan voor het woonschip
  • helpen met het zoeken naar de passende scheepswerf/aannemer voor de verbouwing
  • een second opinion over de koopovereenkomst of andere stappen in het te doorlopen proces