Af en toe komt er een kans voorbij die je eigenlijk niet kunt laten lopen; Op deze pagina vind je het actuele overzicht van plekken of projecten. Heb je zelf een ligplaats (met of zonder woonschip) te koop, klik dan op deze link.

Een ligplaats vinden

De ligplaatsen liggen niet voor het oprapen. Ik houd de markt en de buzz rondom de woonschepen in Amsterdam goed in de gaten en hoor op die manier vaak over projecten en plekken voor ze op de markt komen.

Je kunt ook altijd contact met me opnemen om je ideeën door te spreken, dan kan ik gericht voor je op zoek en geef ik je een seintje zodra zich een kans voordoet. Helaas voor sommigen ligt mijn passie bij stalen woonschepen (en woonvaartuigen) en niet bij woonarken. Meld je hier aan als geïnteresseerde.

Belangrijk om te weten is dat ligplaatsen voor permanente bewoning nooit te huur zijn. Aan de verkoper betaal je in de regel een flink bedrag aan 'goodwill' voor het verkrijgen van de vergunning voor de ligplaats. In Amsterdam varieert dit bedrag van circa 150.000,- tot meer dan 300.000,-. Daarnaast moet voor nagenoeg alle ligplaatsen jaarlijks liggeld aan de gemeente worden betaald.

Is er eenmaal een plek in beeld dan kan ik je bijstaan in de beoordeling van de locatie en de onderhandeling over de prijs. En wat te doen met het schip dat je op de koop toe krijgt? Ook daarover kan ik je adviseren.

Tips

  • Kijk in het bestemmingsplan wat de mogelijkheden zijn van de ligplaats.
  • Als het schip je niet bevalt, maar de ligplaats wel: wat is de verkoopwaarde van het huidige schip?
  • Houd de ontwikkelingen in de omgeving van de ligplaats in de gaten. Beinvloeden ze de toekomstige woonkwaliteit?

Ligplaatsen

  • Ligplaatsen te koop Over deze ligplaatsen Er komen regelmatig kansen bij mij voorbij voor een ligplaats met of zonder schip. […]