Heb je zelf een ligplaats met of zonder schip te koop?

Heb je zelf een ligplaats (met of zonder woonschip) te koop en wil je niet via de reguliere kanalen en openbaar je schip verkopen neem dan contact met mij op, dat kan door me te bellen 0623500833 of een mail te sturen; klik dan op deze link.

Een ligplaats vinden

De ligplaatsen liggen niet voor het oprapen. Ik houd de markt en de buzz rondom de woonschepen in Amsterdam goed in de gaten en hoor op die manier vaak over projecten en plekken voor ze op de markt komen.

Er is veel vraag naar ligplaatsen en helaas veel te weinig aanbod. Een groot aantal mensen heeft zich reeds aangemeld als geïnteresseerde en helaas kan ik de vraag maar in beperkte mate invullen. Ik neem op dit geen nieuwe mensen aan, want ik kan helaas niets bieden voor nieuwe aanmeldingen. Helaas voor sommigen ligt mijn passie bij stalen woonschepen (en woonvaartuigen) en niet bij woonarken.

Belangrijk om te weten is dat ligplaatsen voor permanente bewoning nooit te huur zijn. Aan de verkoper betaal je in de regel een flink bedrag aan 'goodwill' voor het verkrijgen van de vergunning voor de ligplaats. In Amsterdam varieert dit bedrag van circa 150.000,- tot meer dan 300.000,-. Daarnaast moet voor nagenoeg alle ligplaatsen jaarlijks liggeld aan de gemeente worden betaald.

Is er door mij of jezelf een plek in beeld dan kan ik je bijstaan in de beoordeling van de locatie en de onderhandeling over de prijs. En wat te doen met het schip dat je op de koop toe krijgt? Ook daarover kan ik je adviseren.

Tips

  • Kijk in het bestemmingsplan wat de mogelijkheden zijn van de ligplaats.
  • Als het schip je niet bevalt, maar de ligplaats wel: wat is de verkoopwaarde van het huidige schip?
  • Houd de ontwikkelingen in de omgeving van de ligplaats in de gaten. Beinvloeden ze de toekomstige woonkwaliteit?