Over Waterloft

over_waterloft_1

Over Bas van Schelven, oprichter Waterloft.nl

Ik ben Bas van Schelven. Via deze site, Waterloft.nl, wil ik mensen informeren, inspireren en adviseren over wonen op een schip.

Je vindt hier een overzicht van waar je mij voor kunt inschakelen. Ook hoop ik mensen te inspireren die nog niet zo bekend zijn met het wonen op het water en ze aan te moedigen de sprong in het diepe te wagen. Ik heb inmiddels veel ervaring en contacten die je kunnen helpen je droom te realiseren. Mijn vriendin Wendy Rommers is ontwerper. We werken regelmatig samen aan (ver-)bouwprojecten van woonschepen en samen hebben we ons woonschip de Jolie gebouwd. In mijn blog schrijf ik regelmatig over inspirerende projecten of initiatieven - er is genoeg te delen!

Ontwikkelaar met visie

Na mijn studie Bouwkunde aan de TU Delft heb ik bij verschillende organisaties als projectontwikkelaar en ontwikkelmanager gewerkt. Ik ken de vastgoedwereld goed doordat ik (met partners) visies heb ontwikkeld voor een keur aan opdrachgevers; van puur commerciele partijen tot woningcorporaties, vastgoedbeleggers, een startende ontwikkelaar of voor aannemers. Ik ken de opgave, en kan de visie vanuit verschillende invalshoeken formuleren.

Waterloft

Ik wilde mijn passie voor water en mijn werkervaring in de projectontwikkeling combineren. Dat heeft geleid tot de oprichting van Waterloft. In het begin was Waterloft meer een hobby- ik vond het leuk om anderen te informeren en inspireren over de mogelijkheden van wonen op het water. Door alle projecten die daar uit voort vloeiden, heb ik veel kennis opgebouwd en contacten opgedaan. Daardoor kon Waterloft zich ontwikkelen van inspiratieplatform tot serieus bedrijf waar ik mijn opgedane ervaring in de botenwereld, én mijn expertise kan inzetten rond advisering, procesbegeleiding en ontwikkeling van nieuwe initiatieven.

wat mij drijft

Het liefst werk ik aan projecten met een maatschappelijke ambitie, waarbij geld niet de belangrijkste drijfveer is. Denk aan ruimtelijke projecten die de woon- en leefomgeving kunnen verbeteren. Ik heb bijvoorbeeld meerdere concepten ontwikkeld voor een innovatieve woonschepencommunities in Amsterdam, die zijn gebouwd en ingericht vanuit de gedachte dat ze wat toevoegen aan de buurt. Als een gebied in transformatie is, kan de komst van een nieuwe bewonersgroep veel  toevoegen aan levendigheid en bedrijvigheid. Dat werkt dan weer als aanjager voor andere initiatieven en als magneet voor twijfelaars met koudwatervrees. Dat te kunnen realiseren is mijn droom.

mijn eigen schepen

Als echte schepenliefhebber woon ik natuurlijk zelf ook op een schip. In 2005 zijn mijn vriendin Wendy en ik op de Anna Koosje gaan wonen, een prachtige historische Luxe Motor die we flink hebben verbouwd. In 2009 kochten we de Jolie, toen nog een vrachtschip, en naar eigen ontwerp en in eigen regie verbouwd tot modern woonschip. Zie hieronder de links voor meer info over beide schepen:

Mocht je naast de informatie op deze website nog niet voldoende hebben gelezen over het wonen op het water of op schepen, dan heb ik verschillende boeken over het wonen op het water voor je geselecteerd.